O rețetă simplă care vine din Italia să ne încânte gustul. Este una din acele rețete rapide și perfecte fie pentru masa de prânz sau pentru cina de toate zilele ori chiar pentru o masă cu prietenii.

Muschiul de porc va deveni și mai gustos datorită sosului de lămâie obținut în timpul preparării cărnii, iar ciupercile vor da un plus de savoare. Delicioase și gustoase, scaloppine-le te vor cuceri.

Ingrediente pentru două porții:

  • mușchi de porc 400 g
  • suc de lămâie 50 g
  • unt 40 g
  • făină
  • ciuperci brune sau albe 300 g
  • sare
  • piper

O etapă importantă în gătirea oricărei rețete este pregătirea ingredientelor pentru ca procesul de preparare să fie ușor și fară întreruperi.

Carnea se feliază și se bate pentru a fi cât mai subțire. Feliile de carne se pot pune în folie de plastic sau hârtie de copt pentru a nu sări atunci când e subțiată.

Într-un bol se varsă puțină făină. Se aproximează cantitatea necesare pentru a acoperi muschiul de porc. Carnea se dă prin făină și se scutură de surplus, apoi se asează pe o farfurie.

Se stoarce lămâia și se lasă într-un pahar să-și aștepte rândul.

Eu pentru aceasta rețetă am folosit ciuperci brune proaspete pe care le-am gătit primele în unt și le-am lăsat să se odihnească nițel. Voi puteți proceda la fel sau să folosiți ciuperci la conserva care nu mai trebuie gătite în prealabil.

Topim untul în tigaie la foc mic, punem feliile de carne și mărim puțin flacăra. Când carnea este aproape gata se condimentează cu sare și piper după gust. Acum își fac intrarea oficială și ciupercile. Se lasă împreună 2 minute după care vor fi acompaniate de lămâie. Aceasta va crea sosul, iar în 3-4 minute preparatul este gata.

Scalopipine al limone

Scaloppine-le al limone pot fi servite simple, cu salată, cartofi sau orez. Eu am pregătit un orez roșu. La așezarea în farfurie puteți adăuga și 2 felii de lămâie.

Buon appetito!

CategoriiFără categorie
Andreea Pasat

Sunt fiică, nepoată, soție si prietenă. Sunt o moldoveancâ ce traiește în București și care și-a păstrat un suav acșient. Îmi place frumosul, iar atunci când îmi permite timpul îmi place să descopăr lumea așa cum este ea, de la est la vest, de la nord la sud, de la gusturi, tradiții și obiceiuri, de la limbă și interacțiune umană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *