Acesta este unul din cele mai gustoase preparate cu pastă proaspată și ciuperci porcine cu o savoare intensă care te învăluie.
Pasta proaspătă are proprietatea de a absorbi toată aroma ciupercilor cărnoase, vedetele incontestabile a toamnei.
Ingrediente:
- paste tagliatelle proaspete cu ou – un pachet de 250 g pentru 2 persoane (am să vă scriu și o rețetă de pastă pregătită în casă)
- ciuperci porcini uscate 250 g (ele sunt ingredientul principal al rețetei, dar o puteți adapta folosind ciuperci brune)
- unt 40 g
- smântână de gătit 200 ml
- parmezan
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Ciupercile fiind vedetele acestei rețete sunt tratate cu prioritate, așa că le punem pentru 15 minute la hidratat într-un vas cu apă. Apoi punem apa la fiert pentru paste. Nu uitați să adăugați sare! Pastele se fierb cu 5 min. înainte ca sosul să fie gata, fiind proaspete firb in 5 min.
Într-o tigaie topim untul, adaugăm ciupercile și le lăsam 3-4 minute la foc mediu, fără a le face să-și piardă din sucul propriu. Le condimentăm apoi cu sare și piper. Adăugam smântâna de gătit. În aproximativ 3 minute sosul devine cremos. La final aruncăm o ploaie de pătrunjelul proaspăt.
Atunci când pastele sunt fierte se adaugă direct în tigaia cu sos care se lasă pe foc cu flacără mică. Pentru că pastele absorb rapid sosul, pentru a-și păstra din cremozitate se adaugă 2-3 linguri din apa în care au fier. Se amestecă încet și se adaugă nota finala, parmezanul.
Acesta este unul din preparatele mele preferate, cu puține ingrediente, pregătit cu grijă și cu un vârf de dragoste.
Stiu acest preparat, l-am savurat deseori si iti lasa mereu un gust de „as mai vrea”!
Da, asa e. E gustoasă și varianta cu vin alb în loc de lămâie. Yammiii 😀