T

Tagliatelle ai funghi Porcini

tagliatelle ai funghi porcini

Acesta este unul din cele mai gustoase preparate cu pastă proaspată și ciuperci porcine cu o savoare intensă care te învăluie.

Pasta proaspătă are proprietatea de a absorbi toată aroma ciupercilor cărnoase, vedetele incontestabile a toamnei.

Ingrediente:

  • paste tagliatelle proaspete cu ou – un pachet de 250 g pentru 2 persoane (am să vă scriu și o rețetă de pastă pregătită în casă)
  • ciuperci porcini uscate 250 g (ele sunt ingredientul principal al rețetei, dar o puteți adapta folosind ciuperci brune)
  • unt 40 g
  • smântână de gătit 200 ml
  • parmezan
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Ciupercile fiind vedetele acestei rețete sunt tratate cu prioritate, așa că le punem pentru 15 minute la hidratat într-un vas cu apă. Apoi punem apa la fiert pentru paste. Nu uitați să adăugați sare! Pastele se fierb cu 5 min. înainte ca sosul să fie gata, fiind proaspete firb in 5 min.

Într-o tigaie topim untul, adaugăm ciupercile și le lăsam 3-4 minute la foc mediu, fără a le face să-și piardă din sucul propriu. Le condimentăm apoi cu sare și piper. Adăugam smântâna de gătit. În aproximativ 3 minute sosul devine cremos. La final aruncăm o ploaie de pătrunjelul proaspăt.

Atunci când pastele sunt fierte se adaugă direct în tigaia cu sos care se lasă pe foc cu flacără mică. Pentru că pastele absorb rapid sosul, pentru a-și păstra din cremozitate se adaugă 2-3 linguri din apa în care au fier. Se amestecă încet și se adaugă nota finala, parmezanul.

tagliatelle ai funghi porcini si grana padano

Acesta este unul din preparatele mele preferate, cu puține ingrediente, pregătit cu grijă și cu un vârf de dragoste.

Poftă bună!

CategoriiFără categorie
Andreea Pasat

Sunt fiică, nepoată, soție si prietenă. Sunt o moldoveancâ ce traiește în București și care și-a păstrat un suav acșient. Îmi place frumosul, iar atunci când îmi permite timpul îmi place să descopăr lumea așa cum este ea, de la est la vest, de la nord la sud, de la gusturi, tradiții și obiceiuri, de la limbă și interacțiune umană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *