4

4 cărți cu iz de vacanță ce ne poartă în regiuni idilice din Franța sau Spania, printre coline scăldate în razele soarelui

Lectura la piscina

Îmi place mult să călătoresc, iar atunci când nu o pot face aleg călătoria cu gândul către destinații descrise în cărți.

Aceasta este lista mea cu 4 cărți magice care poartă gândul spre tărâmuri mirifice din Franța și Spania.

1. BONJOUR, FERICIRE! micile secrete ale marilor bucurii – Jamie Cat Callan

În Franța, nepoata americană află de la bunica ei ce înseamnă Joie de vivre! Ea deprinde arta conversației, descoperă secretele de stil ale franțuzoaicelor, învață rețete specifice și cum să-i servească pe cei dragi.

Împreună cu ea învățăm cum sa ne creem Grădina Secretă sau altfel spus cum să ne protejăm intimitatea, atât din casă cât și din inimă. De aici o lecție pe care o putem învăța de la franțuzoaice este că ele rareori își prezintă casa oaspeților. Nu fac un „tur” al locuințe, nici măcar atunci când organizează o petreceri.

Bonjour fericire-carte, cafea, ciocolată, terasa, calatorie

Descoperim bucuria în activități simple precum parcurgerea drumului până la piața din apropiere și comunicarea cu vânzătorii. Putem cumpăra fructe și legume locale. Astfel cunoaștem mai bine zona în care locuim și susținem producția locală. Asta nu este doar o metodă de a găsi ingredientele cele mai proaspete, dar și o cale de a trăi în prezent și de a savura cu adevărat ceea ce viața ne oferă în fiecare lună.

Nu pot să înțeleg cum o femeie poate să iasă din casă fără să se aranjeze puțin – măcar din politețe. Și apoi, nu se știe niciodată, poate că asta e ziua în care se va întâlni cu destinul. Și e de preferat să fie cât mai frumoasă la această întâlnire.

Coco Chanel

2. Aici, acum, mereu – Catherine Isaac

Ne petrecem vacanța de vară în Chateau de Roussignol, din frumoasa regiune franceză, Dordogne, alături de Jess și fiul ei inteligent William în vârstă de 10 ani.

Lectura la plaja - Italia

Invitați de Adam, tatăl lui William să-și petreacă vara în castelul transformat în hotel, ei descoperă peisajele mirifice, grădinile luxuriante, delicioasa mâncare și vinurile franțuzești.

Scopul călătoriei este atins atunci când William, fascinat de tot ce face tatăl lui, reusește cu greu să creeze o legătură cu acesta care e preocupat mai mult de actuala iubită. Jess se bucură cel mai tare de această legătură tată-fiu, pentru că ea ne arată până unde poate să meargă pentru cei pe care ii iubește. Mai ales pentru ca deține un secret pe care nimeni nu trebuie să-l afle, nici măcar William.

3. Muza – Jessie Burton

Ajungem în Londra, în vara anului 1967 alături de Odelle care este dactilografă la institutul de Artă Skelton și de directoarea Marjorie. Într-o zi este adusă la institut o capodoperă pierdută ce are o istorie secretă. Aceasta o face pe tânăra Odelle, în mod inexplicabil să creadă că există o legătură între povestea tabloului și viața directoarei Marjorie.

Pe parcursul lecturii călătorim în timp în Arazuelo, un sat din Spania în 1936 unde vom desluși treptat misterele picturii cu ajutorul lui Olive în vârstă de 19 ani, care este fiica unui dealer de artă din Viena.

4. Cină cu Picasso – Camille Aubray

Ne poartă în Riviera Franceză în primăvara anului 1936 pe urmele tinerei Ondine. Aceasta lucra alături de mama ei în bucătăria restaurantului de familie Cafe Paradis. Într-una din zile le trece pragul un client nou și misterios ce are o dorință specială: să-i fie servită masa de prânz, în secret, în locuința sa din apropiere.

Cina cu Picasso si cafea

Revenim în prezent la New York, când talentata Celine vorbind cu mama ei, află că bunica Ondine l-a întâlit cândva pe Picasso. Cu un bagaj plin de curiozități, Celine plecă în căutarea adevărului. Călătoria o ajută să descopere gastronomia franceză, cultura locală, dar mai ales, dragostea.

Roma Italia

CategoriiFără categorie
Andreea Pasat

Sunt fiică, nepoată, soție si prietenă. Sunt o moldoveancâ ce traiește în București și care și-a păstrat un suav acșient. Îmi place frumosul, iar atunci când îmi permite timpul îmi place să descopăr lumea așa cum este ea, de la est la vest, de la nord la sud, de la gusturi, tradiții și obiceiuri, de la limbă și interacțiune umană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *