2

23 Aprilie – Ziua internaţională a cărţii

Regina Maria si Trandafiri

An de an, pe 23 aprilie în toată lumea este sărbătorită ziua cărții şi a drepturilor de autor, iar din 2015, în România și ziua bibliotecarului.

Alegerea acestei zile nu este întâmplătoare.

Totul a început în 1923, când în Spania la inițiativa mai multor iubitori de carte a fost omagiat cel supranumit  „Principele ingeniozității”, Miguel de Cervantes.

Pentru că în aceeași zi, pe 23 aprilie se sărbătorește atât nașterea cât și moartea lui William Shakespeare, UNESCO a decis la Conferința generală de la Paris din 1995 menținerea acestei date pentru aniversarea internațională a cărții.

 În cărți există mai multe comori decât în toate cuferele piraților de pe Insula Comorii.

Walt Disney
Atlasul Frumusetii - Carturesti

Sant Jordi sau festivalul „Rose & Book” din Spania

Tot astăzi în Spania se celebrează Sant Jordi sau festivalul „Rose & Book”. Această zi este mai mult decât un simplu festival în Barcelona. Este echivalentul zilei de Valentine’s Day din Catalonia.

Conform tradiției, fetele primesc flori de la băieți, iar ele în schimb le oferă cărți. Se pot oferi oricui, nu neapărat partenerului sau persoanei care ți-a plăcut.

Celebra stradă La Rambla din Barcelona este plină de oameni care se plimbă printre tarabele cu cărți și trandafiri legați cu panglici în culorile drapelului catalan.

În acest an Ziua Cărții o sărbătorim într-un mod aparte, acasă înconjurați de autorii preferați și de scrierile lor ce ne ajută să depășim mai frumos această perioadă.

Pentru că librăriile sunt închise putem reciti cărțile preferate din biblioteca personală sau comanda altele noi din magazinele online.

În aceste zile călduroase și însorite am da orice să putem ieși la o plimbare. Aici găsiți 4 cărți preferate cu iz de vacanță ce o să vă poarte în regiunile idilice din Franța sau Spania, printre coline scăldate în razele soarelui.

Roma Italia

De mic copil am fost pasionat de lectură, iar toți bănuții pe care îi primeam îi cheltuiam pe cărți.

Benjamin Franklin
Citat motivational

CategoriiFără categorie
  1. Iulica spune:

    Foarte frumos ai scris Emily!😍
    Te felicit pentru talentul si pasiunea de care dai dovada!
    Miss u si abia astept sa ne revedem!
    Cu drag Iulica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *