E decembrie și odată cu venirea lui Moș Nicolae s-a deschis hornul pentru sărbătorile de iarnă. Afară e ger, ninge frumos, la ferestre licăresc luminițele de Craciun, iar brazii așezați mândri la ferestre salută cu un zâmber trecătorii de pe alei.
Pentru a-l primi cum se cuvine pe Moș Crăciun îi facem un vin fiert cu scorțișoară, mere și anason, o pulpă de rață cu sos de portocale și varză roșie, iar ca să nu-l i-a somnul înainte de plecarea către alți copii îl servim și cu un espresso corretto Sambuca, Grappa sau Vecchia Romagna, la alegere. În caz că Moșul este sătul și grăbit îi putem pregăti o cutie de biscuiți aromați pe care să-i ia la pachet și să îl servească și pe camaradul său din armată Moș Nicolae. O rețetă de iarnă delicioasă perfectă pentru a fi savurata lângă o ceașcă de cafea dimineața pe răcore sau potrivită pentru o cană cu lapte seara la un film de Craciun pe Netflix.
Ingredinete:
- 300 g făină
- 250 g zahăr
- 100 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 80 g cacao
- 4 ouă
- 1 pliculeț praf de copt
- rom și vanilie după preferințe.
Pregătim ingredientele și începem prin amestecarea untului la temperatura camerei cu zahărul până se încorporează bine. Apoi adăugăm ouăle unul cate unul amestecând cu mixerul continuu. Când s-au încorporat adăugam făina, cacaoa, praful de copt și continuăm să amestecăm la viteză mică. La final punem esențele care ne plac, eu am pus rom și vanilie.
Când compoziția este gata o acoperim cu o folie de plastic și o lăsăm la frigider pentru 2 ore. După ce s-au scurs cele 2h modelăm biluțele și le tăvălim prin zahăr pudră apoi le așezăm pe o tavă pe care am pus hârtie de copt. Lăsăm o distanța destul de mare între bulgărași pentru că ei vor crește în cuptor și nu vrem să se lipească.
Când tava s-a umplut o băgam în cuptorul preâncălzit la 175 grade pentru 15 minute. Biscuiții vor crește frumos și se vor crăpa. Daca a mai ramas compoziție aceasta poate fi ținută în frigider și pregătită în dimineața următoare. Mie imi plac foarte mult biscuiții calzi cu lapte sau cafea, însă sunt foarte buni și reci.
Aceasta este varianta rapidă pentru întâmpinarea lui Moș Crăciun. Dacă Moșul nu e grăbit și vrea să stea la o poveste și o narghilea am sa vă scriu și rețeta pentru pulpă de rată cu sos de portocale și varză rosie. 😀
Stați, era cât pe ce să uit… Biscuiții ies mai gustoși dacă în timp ce îi preparați ascultați albumul lui Frank Sinatra cu Nat King Cole pentru că atât rețeta de biscuiți cât și Sinatra s-au născut pe același continent.
Cu toate ca au trecut sarbatorile, am luat decizia de a prepara aceasta reteta, si nu am s-o regret. Gustul cat si aspectul biscuitilor este minunat, pot spune ca s-au mancat indata ce i-am scos din cuptor. Ma gandesc sa mai prepar aceasta reteta pentru a-mi aduce aminte de gustul cupilariei, nu conteaza ca este zi de sarbatoare sau nu, copilul din mine mereu trebuie sa traiasca in prezent.
Ce bine ai zis 🙂 Ma bucur mult ca au avut succes biscuitii si ca v-au placut. Testeaza si celelalte retete si spune-mi cum ti se par. Astept propuneri de noi retete. Imbratisari!