C

Cineva m-a întrebat unde am fost în vara asta…

Alma si Mami pe strada

Timp, încotro mergi? Spre ce meleaguri noi, grăbit alergi? cum ar spune cântecul…

Sunt mamică de 4 luni și am impresia că-s de-o viață, de fapt sunt de-o viață de Alma. Minune care crește clipind. A trecut un anotimp de când o țin în brațe, o vară cu parfum de înger și parcă a crescut atât de mult de la ziua 0. De la bebelușa care stătea toată strânsă ca un ghemotoc a înflorit ca o roză. Mânuțele i s-au deschis și mă mângâie pe obraji, off Doamne cât de mult mă bucură, ochii sunt mari și plini de bucurie, brațele îmi cuprind gâtul, iar atunci mă simt cea mai bogată pentru că port cel mai prețios colier.

Alma-Emily si mami

Sunt fericită și aș vrea să stea timpul în loc. Să mă mai bucur de diminețile cu Raza mea de Soare. Copil bun ce îmi umple sufletul numai cum îl aud respirând în somn lângă mine. Cred că atunci când devii mamă ți se dezvoltă mult mai bine simțurile, auzul este mai ascuțit, parcă și simt cu se lungesc urechile ca să-i aud răsuflarea când doarme în pătuțul ei de lemn și nu în co-sleeping. Ca și pisicile, mămicile pot vedea bine și pe întuneric ca să nu aprindă lumina ce ar putea să le tulbure somnul bebelușilor. Iar mirosul…ador până și cum îi miros urechile, de piciorușe și de păr nici nu mai spun, sunt îmbietoare și nu glumesc.

Fiecare nouă abilitate pe care o descoperă mă bucură, dar în egală măsură mă întristează. Ceva din mine se rupe atunci cănd văd că se dezvoltă așa de repede. Încerc să păstrez fiecare amintire cu ghemotocul rozaliu cu parfum de înger care crește prea repede. Bucuria ei când descoperă că poate să se ridice în funduleț e bucuria și tristețea mea. Ciudat sentiment, dar parcă se transformă în copil mare pe zi ce trece și mie nu-mi ajung 24 de ore pe zi să o pot adulmeca, mânca, pupăci și iubi.

Manuta Alma

Cineva m-a întrebat unde am fost în vara asta…în acest an care a trecut cât ai clipi. Am clipit în martie, și încă o dată în octombrie și deja ne pregătim de sfârșitul lui. I-am raspuns că am fost în iunie în rai și am luat-o pe Alma, iar de atunci am rămas cu un picior în rai și cu unul pe Pământ și că e cea mai tare destinație. What a Wonderful World !

CategoriiFără categorie
Andreea Pasat

Sunt fiică, nepoată, soție si prietenă. Sunt o moldoveancâ ce traiește în București și care și-a păstrat un suav acșient. Îmi place frumosul, iar atunci când îmi permite timpul îmi place să descopăr lumea așa cum este ea, de la est la vest, de la nord la sud, de la gusturi, tradiții și obiceiuri, de la limbă și interacțiune umană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *