C

Cum se curăță ciupercile Champignon

Ciuperci brune

Se spune că cel mai mare inamic al ciupercilor este apa. :)) Și asta pentru că ciupercile lăsate în apă își pierd gustul.

Ca regulă, ciupercile proaspete nu se spală, ci se șterg cu un șervețel înmuiat în ulei sau în apă, iar pentru a îndepărta pământul de pe codiță se folosește un cuțit.

Excepția este determinată de situația actuală, când este recomandat să spălăm cât mai bine alimentele. După ce au fost spălate, ele se șterg cu un prosop sau cu hârtie de bucătărie. Astfel absorbim apa și îndepărtăm particulele de pământ dacă au mai rămas.

O altă regulă mai importantă poate decât prima este legată de obiceiul multor români de a „decoji” ciupercile. Curățarea de stratul exterior duce la lipsa gustului lor savuros. Pentru pregătirea unor preparate gustoare avem nevoie de toată savoarea ciupercilor care se găsește cu precădere în stratul exterior. La fel și substanțele nutritive. Așa că dacă vă doriți preparate delicioase nu „decojiți” ciupercile.

Ele se taie întregi, pe lung fără a îndepărta codița. Feliile trebuie să fie egale pentru a se găti în același interval de timp.

ciuperci brune feliate

Acestea fiind spuse cipercile sunt gata pentru a fi preparate.

Spor la gătit!

CategoriiFără categorie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *