I

Inimă cu fulgi de ciocolată și miez de nucă ce ne amintește de checul bunicii

Chec mare cat inima mea in doua culori

Pentru a depăși toate provocările de zi cu zi, tot ce ne trebuie este o doză de umor! Dar cum ne putem reîncărca de fericire? Răspunsul este simplu, începe ziua cu un desert drag ce amintește de checul bunicii.

Inima cu fulgi de ciocolată și miez de nucă este o rețetă perfectă ce ne umple de energie și bună-dispoziție de la prima oră a dimineții. Mai ales dacă însoțește o ceașca aromată de cafea sau o cană cu lapte cald.

Unul din cele mai clasice și cele mai populare deserturi pentru cei mici și cei mari. O rețetă simplă potrivită pentru micul-dejun sau pentru o gustare savuroasă între mese.

Acest desert poate fi și o probă de creație pentru că rețeta este ușor de adaptat gusturilor noastre. O putem personaliza cu fulgi de ciocolată, fructe uscate, stafide, miez de nucă, coji de portocale sau lămâie, fistic și migdale, etc.

Chec delicios cu cacao si ciocolata

Ingrediente:

  • faină – 200 g
  • zahăr brun – 150 g
  • ouă – 5
  • ulei vegetal – 100 ml
  • zahăr vanilat – 2 plicuri
  • praf de copt – un plic de 10 g
  • cacao – 2 linguri
  • esență de rom – 1 sticluță
  • un praf de sare
  • miez de nucă
  • fulgi de ciocolată

Ne asigurăm că îngredientele sunt la temperatura camerei și putem începe prepararea desertului.

Prima operațiune este separarea gălbenușurilor de albușuri cu grijă și atenție pentru a nu lăsa să ne scape gălbenuș în albuș. Acest lucru este important în etapa în care batem spumă albușurile. Ele trebuie să încorporeze cât mai mult aer și să rezulte o spumă densă care să nu se dezlipească de bol. Prezența gălbenușului ar îngreuna această etapă.

Compoztie chec galbenusuri si spuma de albusuri

A doua operațiune este amestecarea gălbenușurilor cu praful de sare, zahărul, uleiul și esența de rom. Ne folosim de un tel și amestecăm până ce zahărul s-a topit.

Următoarea etapă este unirea gălbenușurilor cu albușurile bătute spumă. Pentru aceasta avem nevoie de o spatulă și de multă grație. :)) Mișcările trebuie să fie ample pentru a nu pierde aerul din spuma noastră densă. Cu răbdare și delicatețe adăugăm treptat gălbenușurile până când avem un amestec omogen.

În această ultimă etapă, după ce am amestecat praful de copt cu făina, o încorporăm treptat în amestecul de albușuri și gălbenușuri cu ajutorul acelorași mișcări grațioase și ample. 🙂

Etapele tehnice au fost îndeplinite, acum trecem la faza de creație

Checul bunicii poate să reprezinte baza pentru o probă de creație. Puteți să îl personalizați cum doriți, cu ciocolată, cu nucă, migdale, fistic, stafide, coji de portocale sau lămâie, cu fructe uscate, sau tot ce sufletul dorește și imaginația creează.

La mine astăzi au câștigat miezul de nucă și fulgii de ciocolată, care au devenit și buni prieteni dând un gust savuros desertului meu.

După ce am separat în două boluri compoziția, am adăugat într-unul miezul de nucă și cacao (amestecat în prealabil cu puțină apă), iar în celălalt fulgii de ciocolată.

Compozitie chec

Am ales un un vas de silicon mare cât inima mea pe care l-am uns cu ulei și tapetat cu făină. Apoi am turnat în tavă compoziția albă și după am adaugat-o pe cea cu cacao. Le-am amestecat cu o furculiță desenând diverse forme simpatice.

Cuptorul așteaptă desertulul nostru nerăbdător și preîncălzit, la 180 de grade, și îl va găzdui timp de 45 de minute.

Chec mare cat inima mea in doua culori

Când ceasul a sunat, aplicați testul cu scobitoarea. Dacă scobitoarea iese curată înseamnă că deliciosul nostru desert este gata. Lasați-l să se odihnească 15-20 min. după care îl pudrați cu zahăr și vă puteți bucura de rezultat.

Chec pufos mare cat inima mea

Poftă bună!

CategoriiFără categorie
Andreea Pasat

Sunt fiică, nepoată, soție si prietenă. Sunt o moldoveancâ ce traiește în București și care și-a păstrat un suav acșient. Îmi place frumosul, iar atunci când îmi permite timpul îmi place să descopăr lumea așa cum este ea, de la est la vest, de la nord la sud, de la gusturi, tradiții și obiceiuri, de la limbă și interacțiune umană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *